Venäläisten vapaapäivät 2018

Posted by on loka 23, 2017 in Ajankohtaista, Blogit |

Venäläiset juhlapäivät ovat suomalaisille matkailuyrittäjille tärkeitä sesonkeja. Vuodelle 2018 on tulossa joitain muutoksia juhlapäiviin. Suurin muutos on pidentynyt uuden vuoden loma ja vastaavasti lyhyentynyt vapun ja voitonpäivän loma.

Uuden vuoden loma kestää nyt yhtäjaksoisesti kymmenen päivää eli 30.12. – 8.1.2018 kun aikaisemmin venäläiset ovat käyneet keskellä lomaa muutaman päivän töissä. Vappuna venäläiset viettävät lomaa 29.4. – 2.5. Voitonpäivänä vapaapäivä on vain 9.5. kun aikaisemmin voitonpäivän ympärillä on ollut useampikin vapaapäivä.

Muita matkailualan näkökulmasta tärkeitä päiviä ovat miestenpäivän vapaat 23. – 25.2., naistenpäivän vapaat 8. – 11.3.2018. Erityisesti naistenpäivän ohjelmaan kannattaa panostaa huolella.

Myös toukokuun juhliin on tullut muutoksia. Tänä vuonna venäläisten kevään ja työn juhlaa vietetään 29.4. – 2.5. Voitonpäivää vietetään keskellä viikkoa 9.5. Uskoisin että tämä muutos tulee näkymään myös venäläisten Suomen lomilla. Jos ennen lomia viettiin sekä vapun että voitonpäivän ympärillä, näyttäisi siltä että tänä vuonna lomat keskittyvät vappuun.

Muut juhlapäivät ovat Venäjän itsenäisyyspäivän vapaat 10. – 12.6. ja kansallisen yhteinäisyyden päivän vapaat 3. – 5.11. Näinä ajankohtina voi perinteisesti odottaa paljon venäläisiä matkailijoita Suomeen.

Ole yhteydessä jos kaipaat apua Venäjälle suuntautuvassa markkinoinnissa pia(at)parastasaimaalla.fi