Vuonna 2015 panostetaan edelleen mobiiliin ja videoihin

Posted by on tammi 23, 2015 in Blogit, Facebook, Google, Hakukonemarkkinointi, Sosiaalinen media |

Kävin viime viikolla Matkamessuilla kuuntelemassa Googlen matkailun toimialakatsauksen. Olikin oikein mukava kuulla viimeisintä, juuri matkailuun liittyvää tietoa. Matkailualan kasvu verkossa jatkuu, siitähän ei päästä mihinkään. Toivottavasti myös matkailualan yritykset jaksavat ja osaavat hyödyntää kaiken saatavilla olevan tiedon oman myyntiprosessinsa kehittämiseksi. Niin kuin alla olevasta Googlen kuvasta näkyy, ihan helppoa se ei tänä päivänä ole.

 

Google2
Olen aikaisemminkin muistutellut siitä, että matkan tai muunkin palvelun ostaminen on prosessi ja ostoprosessin eri vaiheissa käytetään eri työkaluja ja käyttäydytään eri tavoin. Viimeisimmän tilaston mukaan matka edelleenkin alkaa verkosta. 65 % lomamatkailijoista kertoo, että aloittaa matkaideoiden hakemisen verkosta ennen kuin edes tietää mihin on menossa. Eli verkko on myös merkittävä inspiraation lähde. Suosituimpia kanavia ovat Google, Youtube ja sosiaalinen media. Erityishuomio destinaatioille, teidän tehtävänne on pitää huoli siitä, että matkakohteenne pääsee mukaan matkasuunnittelun seuraavaan vaiheeseen. Eli myös display-mainontaan on pakko panostaa, pelkkä hakusanamainonta ei riitä.

 

Google

 

57 % vastaajista kertoo, että aloittaa matkan varaamisen hakukoneista. Eli ei miltään tietyltä matkailusivustolta tai yrityksen omilta sivuilta, vaan puhtaasti hakukoneesta. Tässä prosessin vaiheessa pitää matkailuyritysten hakusanakampanjat olla viritettyinä huippuunsa.

 

Mobiililla on merkitystä

Pari viimeistä vuotta on painotettu mobiilin merkitystä oikein olan takaa. Mobiilihaut kasvavat edelleen voimakkaasti, ja tässä vaiheessa oletuksena pitäisi olla, että yritysten pitäisi jo ymmärtää mobiilin merkitys. Valitettavasti tämä ei taida olla ihan totta, ainakaan Suomessa. 83 %:lla vapaa-ajan matkailijoista on ollut huonoja kokemuksia matkailualan mobiilisivustoista. Ja jos käyttökokemus on huono, siirrytään seuraavaan kauppaan. Älypuhelimilla tehdyt matkailuhaut ovat yli tuplaantuneet kahdessa vuodessa, joten kiinnittäkää tähän ihan oikeasti huomioita.

 

Videot viehättävät

Videosisältöjen rooli kasvaa merkittävästi etenkin matkan suunnitteluvaiheessa. Tämä kertoo osaltaan siitä, että erityisesti matkailudestinaatioiden pitäisi panostaa videoihin. Googlen työkaluilla on todella helppoa ja ainakin vielä toistaiseksi edullista löytää sopivia kohderyhmiä, joille videoita kannattaa kohdentaa. Ei siis ole enää tätä päivää, että ladataan video Youtubeen ja jäädään odottelemaan että mahtaisiko joku käydä sitä katselemassa.

Facebook kertoo blogissaan, että heidän palvelussaan katsotaan joka päivä yli miljardi videota. Facebook myös näyttää antavan videoille paremmin orgaanisia näyttöjä kuin muille postauksille. Kannattaa siis muistaa ladata oma mainosvideo myös Facebookiin, eikä vain Youtubeen.

Loppuun vielä Googlen esityksen ”muista ainakin nämä” -slide.

 

nimetön_edited-1