Savonlinna sydämessä – sydän Savonlinnassa

Perustettiin viime vuoden lopussa Facebookiin sivu nimeltään Savonlinna sydämessä – sydän Savonlinnassa. Sivun ideana on välittää positiivista viestiä Savonlinnasta ja samalla saada ihmiset käymään Savonlinnassa ja ehkä jopa muuttamaan Savonlinnaan. Eli haluamme kantaa tämän palvelun kautta pienen kortemme kekoon Savonlinnan hyväksi.

Reach: 5290 Tykkääjät: 357 Jaot: 30
Esimerkkipostaus Savonlinna Sydämessä -sivulla
Reach: 5290
Tykkääjät: 357
Jaot: 30

Yhteisö toimii käytännössä niin, että ihmiset laittavat omia upeita Savonlinna-kuviaan yhteisön seinälle tai inboxiin ja minä nostan niitä seinälle fiiliksen mukaan. Ensimmäisen kahden kuukauden ajan kuvia on postattu keskimäärin kolme kappaletta päivässä. Tämähän ei olisi mitenkään mahdollista, elleivät yhteisön jäsenet haluaisi jakaa omia kuviaan. Miljoonat kiitokset siis kaikille, jotka osallistuvat tähän positiivisen Savonlinna-viestin viemiseen.

Hämmästyttävintä yhteisön ylläpitämisessä on ollut postausten tavoittavuus. Tutkimuslaitos Ogilvy & Matherin datan mukaan Facebook-sivujen orgaaninen näkyvyys on tänä päivänä 2-6 % välillä, riippuen Facebook-sivun koosta. Luvut nousevat mitä enemmän postauksesta tykätään tai sitä jaetaan. Savonlinna sydämessä –sivujen orgaaninen näkyvyys on kuitenkin koko ajan yli 100 %!!! Parhaimmillaan jopa yli 200 %. Uskoisin että tähän on muutakin hyvä syy.

orgaaninenNäkyvyys

Savonlinna sydämessä –sivut ovat kasvaneet orgaanisesti. Alussa päästiin nopeasti yli tuhanteen tykkääjään, nyt kasvu on 100 – 200 tykkääjän välillä viikossa. Kun sivusto kasvaa vain orgaanisesti, ovat tykkääjät aitoja tykkääjiä eli he ovat iloisia siitä, että näkevät omassa uutisvirrassaan säännöllisesti Savonlinna-kuvia. He tykkäävät niistä, jakavat niitä ja kutsuvat myös ystäviään tykkäämään upeasta kotikaupungistaan.

Keitä te ootte?

Huomasin sivun statistiikasta että sivuston tykkääjistä vain n. 30 % on savonlinnalaisia. Niinpä kysäisin yhdessä postauksessa, että keitäs te muut olette, mikä teidän siteenne Savonlinnaan on ja voisitteko vaikka ajatella muuttavanne tänne joskus. Vastauksia kysymykseen tuli yli sata ja tässä niistä muutama ihastuttavin.

 

savonlinnalaiva

”Savonlinnassa elontaipaleen ensimmäiset 40 vuotta,sitten työ vei pääkaupunki seudulle. Mut kyllähän se niin on että Savonlinnasta voi lähtee,mut Savonlinna ei lähe siusta. Aina ja kaikkialla kehun olevani savonlinnalainen.”

”Olen syntynyt sekä aikuiseksi varttunut Savonlinnassa. Elämä vei minut sieltä pois. Sukulaisiani asuu Savonlinnassa ja kesäisin vietän mahdollisimman paljon aikaa omalla kesämökillämme Savonlinnassa. Tämä rakas kaupunki on ikuisesti sydämessäni . Suurin haaveeni on, että vielä jonakin päivänä voisin palata kotiin…”

”Olin Savonlinnan Tanhuvaarassa kursilla 1975 ja siitä lähtien ihastunnu Savonlinnaan. En voi pysyä pitkiä aikoja poissa vaikka asun Uppsalassa 1992 lähtien. Ooppera ja kaupunki ja Saimaa kutsuu kuin Seireenit!”

”30 ensimmäistä vuotta tuli asuttua E.koskella (18vuotta) ja Savonlinnassa (12 vuotta). Sitten perheen kanssa työn perässä Lpr:aan vuonna 2008. Paluumuutto Savonlinnan liepeille (maalle) mahdollinen tulevina vuosina. Sukulaiset ja sydän savossa!”

Kun olin lukenut kaikki sata tämänkaltaista viestiä, en voinut välttyä ajatukselta, että jotain näillä vastauksilla täytyy tehdä. Eli saattaapi olla, että perästä kuuluu.

Sitoutuneisuus tuottaa myös näkyvyyttä

Niin kuin alussa kerroin, saa tämä sivusto aivan poikkeuksellisen suuria näkyvyys- ja sitoutuneisuuslukuja. Facebookin työkalujen avulla voi verrata oman sivuston menestystä muiden vastaavien sivujen lukuihin ja täytyy sanoa, että Savonlinna Sydämessä –sivujen tulokset ovat aivan murskaavia vertailusivuihin nähden. Alla olevassa kuvassa on muutamia samantyylisiä ryhmiä ja niiden tuloksia. Taulukosta näkee, että Savonlinna sydämessä –sivu on vielä toistaiseksi verrokkiryhmistä pienin, mutta sisältöön sitoutuneiden määrä on lähes kymmenkertainen seuraavaan sivustoon nähden. Alla olevan kuvan alimmainen rivi on Savonlinna Sydämessä -sivu. Muiden sivujen tuloksista näkee, että tuo 2 – 6 %:n orgaaninen näkyvyys pitää aika hyvin kutinsa. Olen peittänyt kuvasta ryhmien nimet, jotten pahoita kenenkään mieltä.

 

Kuvan alimmainen rivi on Savonlinna Sydämessä -sivu.
Kuvan alimmainen rivi on Savonlinna Sydämessä -sivu

 

Savonlinna on mahtava brändi ja tämän sivuston ylläpito on ihan mahtava harrastus, harvoin saa nimittäin käsiinsä näin suurta määrä upeita Savonlinna-kuvia. Toivotaan että sivu tuottaa yhä suurempaa iloa myös Savonlinnalle, hyvät edellytykset siihen on ainakin olemassa.