Yandex – Venäjän Google

Yandex on Venäjän suurin hakukone. Sillä on tällä hetkellä noin 60 %:n markkinaosuus Venäjällä. Yandexissa tehdään päivittäin yli 150 miljoonaa hakua. Kaikkiaan Yandexilla on noin 60 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti. Jos haluat menestyä Venäjän markkinoilla, on hyvä ymmärtää Yandexin merkitys. Varsinkin kun venäläiset ovat maailman aktiivisimpia internetin käyttäjiä. 


Yandex toimii paljolti samoin kuin Google, ja tämän vuoden aikana tehdyt muutokset Yandexin algoritmissä ovat vieneet sen yhä lähemmäksi Googlea.. Tärkeimmät kriteerit Yandexin luonnollisissa hauissa menestymiselle ovat laadukas sisältö, sivujen käytettävyys ja hyvät linkitykset. Hakumenestystä voidaan parantaa erilaisilla toimenpiteillä, mutta jos yllämainitut asiat ovat kunnossa, niin sillä pääsee jo pitkälle.

Laadukas sisältö

Laadukas sisältö on kaiken a ja o niin Yandexissa kuin Googlessakin. Mitä enemmän hyvää sisältöä on, sitä parempi on myös menestys hakukoneissa. Erityisen tärkeätä on laittaa kuntoon otsikot ja käyttää riittävästi oikeita avainsanoja. Muista myös sivujen toimivuus ja metatiedot.

Yandex pyrkii etsimään hakijalle juuri oikeanlaista ja kiinnostavaa sisältöä. Siksi kannattaa pitää huolta, että sinulle tärkeät avainsanat löytyvät oikealla tavalla sivuillasi. Yandex pyrkii välttämään hakutuloksissa spämmejä, ja siksi esim. pop-up -ikkunat yms. voivat heikeintää hakukonelöydettävyyttä Yandexissa.

Ohi ovat ne ajat, jolloin ostettiin linkkejä sivujen kävijämäärän lisäämiseksi. Sekä Google että Yandex tunnistavat huonot ja asiaankuulumattomat linkit, ja niiden käyttäminen voi jopa heikentää hakukonelöydettävyyttä. Hyvät ja luotettavat linkit sen sijaan parantavat menestystä hakukoneissa.

Tänä vuonna käyttöönotetun Yandexin uuden algoritmin myötä sivujen käytettävyyden merkitys on kasvanut merkittävästi. Mitä pienempi bounce rate sivuillasi on ja mitä pidempään hakukoneiden kautta sivuille päätyneet käivjät viipyvät sivuillasi, sitä paremmaksi Yandex luokittelee sivustosi. Kannattaa siis seurata aktiivisesti asiakkaiden käyttäytymistä, tällä voit nostaa sivujen kävijämäärää huomattavasti. Ja juuri niiden kävijöiden, jotka ovat oikeasti potentiaalisia asiakkaitasi.

Lisää mielenkiintoisia yksityiskohtia Yandexin käytöstä hakukoneoptimoinnin näkökulmasta löydät esimerkiksi täältä. Jos aika ei riitä Yandexin käyttöön, ota yhteyttä. eRusWay hoitaa asian puolestasi.