100 kuvaa Saimaalta

100 kuvaa Saimaalta

100 kuvaa Saimaalta-valokuvanäyttely on neljän savonlinnalaisen harrastajavalokuvaajan ylistys Saimaalle. Tuolle viehättävälle monimuotoiselle vesistölle, joka kietoo ihmiset pauloihinsa. Näyttelyn kuvissa tuodaan esille jokaisen kuvaajan oma näkemys Saimaan parhaista paloista, unohtumattomista hetkistä ja niistä  upeista elämyksistä, joita vain Saimaalla voi kokea.

Näyttelyn tavoitteena on näyttää ihmisille kuinka hieno paikka Saimaa ja erityisesti Savonlinna on. Olemme kaikki ylpeitä kotiseudustamme ja haluamme tehdä oman osamme Savonlinnan näkyvyyden eteen. Tätä seutua kelpaa nimittäin esitellä.

Näyttelyllä halutaan myös osallistua Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan. Suomen itsenäisyyden juhlavuoden teemanahan on Yhdessä, ja tällainen yhteisnäyttely on mitä mainioin tapa toteuttaa teemaa.

100 kuvaa Saimaalta-valokuvanäyttelyn voi löytää kesällä eri puolilta Savonlinnaa. Tavoitteena on viedä näyttely syksyllä myös Helsinkiin ja Pietariin. Matkailuyritykset voivat halutessaan hyödyntää näyttelyä esimerkiksi messuilla tai muissa tapahtumissa.

Teknisesti näyttely toteutetaan niin, että kuvat kiinnitetään pyykkipojilla pyykkinauruille. Näin ollen näyttelyä on helppo siirtää paikasta toiseen. Ilmoittelethan jos haluat näyttelymme vierailemaan sinun tiloissasi. Me kuljetamme näyttelyn ja markkinoimme sitä, sinun tarvitsee vain ilmoittautua mukaan. Ota yhteyttä pia@parastasaimaalla.fi.

Näyttelyn aikataulu

20.5. Andritz, avoimet ovet
2.6. – 15.6. Suomalainen kirjakauppa
16. – 29.6. Spahotel Casino
30.6. – 13.7. Muotitalo Puki
14. – 27.7. Herttua
28.7. – 10.8. Osuuspankki
11. – 24.8. Punkalive
25.8. – 7.9. Fysiokulma

Kuvien käyttöoikeudet

Mikäli haluat jonkun näyttelykuvan omaan käyttöösi, ota haluamastasi kuvasta kuva esim. kännykällä ja laita omat tietosti sähköpostilla osoitteeseen pia@parastasaimaalla.fi. Yhden kuvan täydet käyttöoikeudet maksavat 150 €. Tekijäoikeudet säilyvät kuvaajalla. Kysy myös valmiita kuvista tehtyjä tauluja.

100 kuvaa Saimaalta-näyttelyn kuvaajat:

 

Henna Astikainen

Henna on savonlinnalainen intohimoinen luontovalokuvauksen harrastaja sekä 100 kuvaa Saimaalta-näyttelyn idean äiti. Henna taltioi mieluiten kuviin hetkiä ja tunnelmia Saimaan järviluonnosta. Saimaan monimuotoisuus puhuttelee erityisesti, siitä Henna ammentaa inspiraationsa: värikkäät auringonlaskut kesällä, raikkaat hetket syksyn pimenevissä illoissa, tähtikirkkaat yöt revontulineen talvella, kukkaan puhkeava luonto keväällä…
– Haluan tuoda kuvillani esille meitä ympäröivän järviluonnon kauneuden – kauneuden jota ei välttämättä aina tule huomioitua kiireen keskellä, mutta joka on siellä jatkuvasti, Henna kertoo.

Pia Behm

Pia on savonlinnalainen viestintäalan yrittäjä, jonka näkee harvoin ilman kameraa. Saimaan saaristossa asuminen tuo luontokuvaukseen aivan omanlaisen ulottuvuuden. Pia julkaisi viime keväänä miehensä kanssa Vuosi Saimaalla -kirjan, joka kertoo kuvien ja lyhyiden tarinoiden kautta elämästä Saimaalla yhden vuoden ajan. Kirjasta saatu hyvä palaute innosti lähtemään mukaan tähän valokuvanäyttelyyn. Pialla on myös Parasta Savonlinnassa -blogi ja hän ylläpitää Facebookissa Savonlinna sydämessä -sivua. Rakkaus kotiseutua kohtaan on vahvaa.

Heidi Lehtosaari

Heidi on savonlinnalainen matkabloggaaja ja valokuvauksen harrastaja, joka nauttii luonnossa liikkumisesta ja ympäröivän kauneuden taltioimisesta. Hän kertoo oppineensa katsomaan kameran avulla tuttua maisemaa uusin silmin.
– Valokuvatessa tulee kiinnittäneeksi huomiota yksityiskohtiin, valoon ja väreihin. Vaikka rakastankin reissaamista, kaikista eniten nautin samoilusta Saimaan rannoilla – kamera kaulassa tietenkin. Saimaa tarjoaa sellaista luontoluksusta, mitä on vaikea muualta maailmasta löytää.
Heidin valokuvia ja matkatarinoita niin Saimaalta kuin kauempaakin on hänen Maailman äärellä -matkablogissaan.

Lasse Pulkkinen

Lasse on savonlinnalainen luonnonystävä ja retkeilyn harrastaja, joka aloitti valokuvauksen jo nuorena. Hän on toinen Vuosi Saimaalla -kirjan tekijöistä. Erityiset Saimaan linnusto ja vuodenaikojen vaihtelu yksityiskohtineen saa hänet innostumaan luonnon taltioinnista. Samoin saimaalainen perinteinen elämäntapa ja kulttuurimaisemat innostavat kuvaajaa.

Valtioneuvoston kanslia on 31.1.2017 liittänyt hankkeen ”100 kuvaa Saimaalta” Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden 2017 ohjelmaan.

Kategoria: Nyt